Films

OPERA PRIMA

Los Nadie

Director Juan Sebastián Mesa
País Colombia // Year 2016 // Duration 84'
Cast Maria Angélica Puerta, Luis Felipe Álzate, Maria Camila Castrillón

Shot in black and white in seven days on a declared $2,000 budget, Juan Sebastián Mesa’s first feature and Audience Award winner at the Venice Critics’ Week winner chronicles a couple of days in the lives of five young street punks and street artists in Medellin, Colombia. Those kids are “one of the most enigmatic and radical movements of our time”, affirms Mesa who believes his film “speaks about a generation of disenchanted dreamers that feel the need to embrace the unknown and to explore the world by themselves”. By filming this eclectic group of youngsters who craftily try to survive on the streets, Mesa does more than a group portrait: he depicts the daily fights of Medellin lower and lower middle class, as well as a city, which, by ignoring a wide fringe of its youngest population, offers them a dangerous but endless playgrou

Cloenda: La Reconquista

Director Jonás Trueba
País España // Year 2016 // Duration 108'

Un restaurant xinès és el lloc que trien la Manuela (Itsaso Arana) i l’Olmo (Francesco Carril) per sopar el dia en què tornen a veure’s després de quinze anys sense saber res l’un de l’altre. Amb una nova vida entre les mans, retroben la seva parella d’adolescència per una nit que serà com un parèntesi en el seu present.

Després de l’aclamada Los exiliados románticos, Jonás Trueba ens regala un retrat generacional en què les llums de la nit es confabulen per convidar-nos a reflexionar sobre el pas del temps, mentre la música es converteix en personatge per concedir-nos un ball fugaç que romandrà a la memòria.

La reconquista ens fa obrir l’últim calaix de la tauleta de nit. Ens porta de tornada a l’amor d’institut, a les cartes rebregades a la butxaca, als xiclets sota la taula, a la inexperiència i a la il·lusió de la primera vegada. Una mirada enrere des de la vida adulta, amb nostàlgia però sense recança.

  • Monday 5 // 22HANTIGA AUDIÈNCIA