Lucky

Director John Carry Lynch
País Estats Units // Idioma VO Hebreu Sub Castellà // Year 2017 // Duration 88'
Cast Harry Dean Stanton, Ed Begley Jr., Beth Grant, James Darren

Lucky és un senyor de 90 anys, ateu i feroçment independent que ha sobreviscut (i enterrat) a tots els seus coetanis i veïns que convivien amb ell en un poble del desert, totalment fora de totes les rutes. Ara que es troba davant l’abisme de la mort, iniciant un viatge d’autoexploració, recorrent el camí cap a una, aparentment, inassolible imaginació.

Harry Dean Staton és d’aquells carismàtics ‘character actors’ que milloren qualsevol pel·lícula amb les seves aparicions en papers secundaris. El crític Roger Ebert va dir una vegada que cap pel·lícula en què ell aparegués estava completament desprovista de mèrit. Ha anat disseminant el seu talent en superbes aparicions en més de cent títols, entre els quals destaquen Alien, La milla verda, Repo Man o el seu mític paper a París, Texas. “L’actuació d’una vida” o “tot el que Harry Dean Staton ha fet l’ha portat fins a aquest moment de glòria” són algunes de les frases que li han dedicat els periodistes més reputats, i és cert que ens regala una colpida actuació en la seva pel·lícula pòstuma.

En aquest paper protagonista, Lucky el porta a passejar pels paisatges de l’Amèrica profunda en mig del desert, mentre troba una peculiar galeria de personatges, com el mateix David Lynch. Tot un testament fílmic, savi, melancòlic, divertit i ple de vida, Lucky és el clar exemple del que es consideraria un “must see”.

Estrena a Catalunya

  • dissabte 9 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA