Muchos hijos, un mono y un castillo

Director Gustavo Salmerón
País España // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 88'
Cast Julia Salmerón, Antonio García Cabanes, Gustavo Salmerón

Aquests són exactament els desitjos amb els que la Julita somiava des que era petita, i els tres s’han fet realitat, transitant una vida intensa i plena d’anècdotes estrafalàries. La cerca d’un objectiu de la seva complexa i inabarcable col·lecció de records vitals, ens porta a través d’una àgil i graciosa galeria de personatges que ens sorprenen en cada diàleg, en cada espai, en cada mirada.

Gustavo Salmerón és un conegut actor de teatre i cinema (paper principal en la mítica Fotos, d’Elio Quiroga), i guanyador d’un Goya amb el seu curt Desaliñada (2001), se centra en les fascinants i entranyables històries de la seva mare per construïr un documental que constitueix el seu primer llargmetratge, un relat familiar enregistrat al llarg de 14 anys que s’erigeix en una comèdia, a la vegada que un retrat molt personal d’una Espanya burgesa i despreocupada que també ha rebut l’impacte de la crisi.

Més enllà del carisma de Julita, la pel·lícula mostra un emotiu treball d’autor, aconseguint plasmar una situació íntima i personal, transmetent al públic les mateixes sensacions que experimenta la família, amb afecte i emotivitat, i sense obvial la gràcia natural d’un personatge que emplena la pantalla. Una de les sorpreses de la temporada.

Premi al Millor Documental en el Festival de Karlovy Vary (2017).

Estrena a Catalunya

*amb la presència del director

  • divendres 8 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA