Pel·lícules

Estiu 1993

Director Carla Simón
País Espanya // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 90'
Cast Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí

La Frida, una nena de 6 anys, afronta el primer estiu de la seva vida amb la seva nova família adoptiva després de la mort de la seva mare.

 • dimecres 6 // 16:00hANTIGA AUDIÈNCIA
 • diumenge 3 // 12:00hTEATRET DEL SERRALLO

Informe General II

Documental // Director Pere Portabella
País España // Year 2015 // Format 1.85:1 - color - DCP // Duration 126'

Con Informe General II, Pere Portabella vuelve a recorrer espacios políticos, sociales, científicos y culturales para recoger las palabras y las mobilizaciones que cuestionan los consensos del país después del colapso económico del 2008, y la crisis de representación institucional, mediática y territorial posteriores. Con este documental monumental, que responde el Informe General del 1976, Portabella señala que volvemos a encontrarnos en días cruciales para repensar, redefnir la sociedad en la que vivimos. El director nos lleva, esta vez, a las protestas del 15M y a escuchar las discusiones del Consejo Nacional de Podemos, una breve reunión entre los tres primeros diputados de la CUP, la Asamblea Nacional Catalana, pero también los retos transnacionales y de crisis globales que reconocen los científicos del CSIC. En Informe General II, además, cobran un papel fonamental agentes del mundo cultural y del pensamiento contemporáneo como Antonio Negri, Marina Garcés o Itziar González. La película se realiza con prodigiosas tomas largas que invitan a escuchar, a mirar, a confrontar los argumentos que se exponen con las propias experiencias de las espectadoras, y a reflexionar más allá de la pantalla.

 • dissabte 9 // 16hANTIGA AUDIÈNCIA

Informe General I

Documental // Director Pere Portabella
País Espanya // Idioma Castellà - Català - Euskera // Year 1976 // Format 1.33:1 - color // Duration 154'

Informe General és un documental ambiciós sobre la societat espanyola realitzat els dies posteriors a la mort del dictador Francisco Franco i una pel·lícula que, a dia d’avui, en la crisi del que alguns autors han anomenat la ‘cultura de la Transició’, es presenta com un document necessari per comprendre la història del país. Hibridant diferents estils documentals, imatges d’arxiu i filmacions fetes en la clandestinitat, Informe General ens condueix pels despatxos i apartaments secrets dels partits i sindicats encara il·legals en aquell context, però també pel Valle de los Caídos, el Palacio del Pardo, el Parlament de la Generalitat (aleshores abandonat) o bé les ruines de Belchite. Al llarg d’aquestes viatges, veiem les mobilitzacions de la societat esperançada de mitjans dels 70, i sentim els anhels que alimenta el nou horitzó per a personatges que serien fonamentals –en llum i ombres– per a la història recent d’Espanya, com ara Felipe González, Jordi Pujol, Enrique Tierno Galván o Santiago Carrillo.

 • dimarts 5 // 18hCAIXA FORUM

Tesnota (demasiado cerca)

Director Kantemir Bagalov
País Rússia // Idioma VO Rus Sub Castellà // Year 2017 // Duration 118'
Cast Darya Zhovner, Olga Dragunova, Veniamin Kac

1998, Nalchik, Caucas septentrional, Rússia. Ilana és una jove de 24 anys que treballa al garatge mecànic del seu pare. Aquella tarda, la seva família i amics es reuneixen a casa per celebrar el compromís del seu germà petit, David. Tot sembla felicitat en aquesta petita comunitat jueva. Però aquella mateixa nit, la jove parella és segrestada i a la família li arriba una petició de rescat a la qual no poden fer front. Encara en estat de xoc, tots els membres de la família faran el necessari per salvar al David, sense importar els riscos.

Kantemir Balagov (Nalchik, 1991), després de realitzar diversos curtmetratges i apadrinat per Sokúrov, mostra una perícia inusitada per a la seva jovenesa en aquesta primera pel·lícula. Amb la mateixa determinació que mostra la seva protagonista i amb un posicionament de la càmera superb, Balagov construeix un drama sòlid, elegant, dur i sec que t’atrapa des dels primers plans i no et deixa anar fins temps després de la projecció. Una història amb diverses implicacions morals, que subratlla la força del context i que pot portar a l’espectador a un complex dilema. D’un talent brutal, Kantemir Balagov és el descobriment de l’any.

Premi FIPRESCI a la secció Un Certain Regard, Cannes
Young Crítics Award al Tarkovsky Film Festival
Millor Actriu al Festival de Montreal
Millor Debut al Festival de Sochi

Estrena a Catalunya

 • dimarts 5 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

No compteu amb els dits

Director Pere Portabella
País Espanya // Year 1967 // Duration 28'

Pere Portabella s’estrenava en la direcció cinematogràfica amb el migmetratge No compteu amb els dits, una producció experimental que dinamita les fórmules narratives i convencionals dels cinemes comercials i populars a partir d’un guió del poeta Joan Brossa. Portabella realitza aquesta pel·lícula després que el règim franquista li censurés Viridiana, del director Luis Buñuel, film que ell mateix havia produït. No compteu amb els dits parodia els llenguatges de la publicitat per proposar suggerents jocs associatius i una radical modernitat en la posada en escena. Situacions insòlites, pulsions reprimides, textures magnètiques, gestos i inquietants recorren aquesta producció filmada amb el mestratge de Luis Cuadrado, un dels directors de fotografia fonamentals del nou cinema espanyol, l’escola de Barcelona i l’underground nacional (director de fotografia de La cazaJuguetes rotosUn, dos, tres… al escondite inglésLejos de los árbolesAna y los lobosLa prima Angélica o La regenta, entre altres). Amb música de Josep Maria Mestres Quadreny i Carles Santos (qui seria un dels futurs compositors de Portabella) al piano, a més de la veu de la mezzosoprano Anna Ricci, aquesta cinta poètica s’esdevé en una plaent i agosarada aposta audiovisual que interpel·la amb acidesa l’espectador.

 • dimarts 5 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA

People That Are Not Me

Director Anashim Shehem Lo Ani
País Israel // Idioma VO Hebreu Sub Castellà // Year 2017 // Duration 80'
Cast Hadas Ben Aroya, Yonatan Bar-Or, Meir Toledano

La Joy intenta superar la ruptura amb la seva parella intentant noves relacions i trobades furtives, jugant a mantenir l’equilibri entre el rebuig a la implicació sentimental i la necessitat de sentir-se implicada a algú, mentre navega per les vibrants nits de Tel-Aviv.

Hadas Ben Aroya, que dirigeix, produeix i protagonitza el seu primer film, ha construït un potent retrat generacional, que és a la vegada un drama naturalista, una àcida comèdia i una reflexió sobre la desaparició de l’erotisme a l’era de Tinder. La “Lena Dunham de Tel-Aviv” mostra en primera persona la frustrant, irreverent i hiperbòlica d’una milennial, regalant-nos algunes de les seqüències més potents del cinema contemporani.

Tot un fenomen a Israel, i un dels hits de la temporada de festivals des de la seva estrena a Locarno, poques pel·lícules plasmen amb tanta força la manera d’encarar l’amor de la generació actual. Tremendament carismàtica, fràgil i d’una honestedat brutal, una pel·lícula imprescindible per al nostre programa Women on Fire.

Millor pel·lícula a Mar de Plata

 • dimarts 5 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

Microbe et gasoil

Director Michel Gondry
País França // Idioma VOSE // Year 2015 // Duration 103'
Cast Ange Dargent, Théophile Baquet, Audrey Tautou

Dos joves amics comencen un viatge per una carretera que travessa França en un vehicle que ells mateixos han construït.

 • dimecres 6 // 12hANTIGA AUDIÈNCIA

Anchor & Hope (Terra Ferma)

Director Carles Marquès-Marcet
País Espanya // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 111'
Cast Oona Chaplin, Natalia Tena, David Verdaguer

Eva i Kat gaudeixen d’una vida relaxada i feliç a bord d’un vaixell als canals de Londres. Quan la parella està a punt d’afrontar un moment crucial, reben la visita del Roger, el millor amic de Kat, fet que els portarà a un repte majúscul: seran capaços de ser una família?

Carlos Marquès-Marcet, torna a comptar amb la parella protagonista de 10.000 KM, aquest cop amb un rol diferent i complementats per la família Chaplin, per construir un drama elegant i proper. Sense fugir dels xocs emocionals, aborda temes com la precarietat laboral i sentimental, mentre el títol es construeix com una metàfora dels temps, un lloc al que aferrar-se en moments de poques certeses. Poc a poc les seves pel·lícules segueixen construint una coherent radiografia de la fragilitat vital del ‘jove contemporani’.

Honesta, directa, divertida i emotiva, i amb unes interpretacions naturalistes i properes, toca amb subtilesa aquests petits drames de la vida diària, dibuixant-te un somriure als llavis. una de les pel·lícules més esperades de la temporada.

 • dissabte 9 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA
 • dimecres 6 // 12hTEATRET DEL SERRALLO

Adiós entusiasmo

Director Vladimir Durán
País Argentina i Colòmbia // Idioma VO Castellà Sub Anglès // Year 2017 // Duration 79'
Cast Camilo Castiglione, Laila Maltz, Mariel Fernandez

El jove Axel viu a Buenos Aires amb les seves tres germanes grans, de les que en certa manera se’n fa càrrec. Elles gaudeixen de les seves fantasies infantils mentre segueixen preocupades per les seves pròpies vides. El seu apartament és un acollidor espai on escoltar música, menjar, llegir, dormir i discutir sota la càlida llum. Tot un íntim refugi familiar. Quan es disposen a celebrar l’aniversari de la seva mare hauràn d’afrontar el seu peculiar estil de vida.

Què és el que fa una família? Quins fils mantenen units als seus diversos membres? Les famílies comparteixen pisos, secrets, records i es coneixen, sovint, profundament. Encara que no es tracten amb el degut respecte, sempre es tenen els uns als altres. Vladimir Durán aconsegueix en el seu primer llarg plantejar totes aquestes qüestions a través d’una narrativa valent i fascinant, mentre deixa oberts nous interrogants en una dinàmica i fluctuant pel·lícula.

Explicar-vos massa coses sobre els complexos vincles familiars d’aquest grup de persones, no només us estriparia part del seu interès, sinó que us distrauria del seu principal encant: la seva peculiar energia narrativa que impregna tot el film, la capcitat de deixar-te anar per les seves alegries, les seves diverses personalitats i l’habilitat de transmutar converses, sons i imatges en tot un carrusel emocional. Unn xispejant drama familiar amb un estrany gir. Una pel·lícula que us acompanyarà temps després d’haver-la viscut.

Estrenada a Berlin 2017
Millor Director Internacional / Millor Pel·lícula Nacional a Cartagena de Indias 2017
Millor Llargmetratge “Vanguardia y Género” BAFICI 2017

 • dimecres 6 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

Matar a Jesús

Director Laura Mora
País Colombia, Argentina // Idioma VO Castellà Sub Anglès // Year 2017 // Duration 95'
Cast Natasha Jaramillo, Giovanni Rodríguez, Camilo Escobar

Paula és una jove estudiant que presencia l’assassinat del seu pare, un popular professor de ciències polítiques d’una universitat pública de Medellín. Així, de cop, totes les seves vides fan un gir. Però Paula va aconseguir veure en la distància el rostre de l’assassí i es donen pressa en denunciar-lo. Devastada pel dolor, la seva família haurà, a més, d’afrontar la indolència oficial. Les autoritats amb prou feines s’involucraran en un cas que aviat serà arxivat. De manera accidental, un dia Paula es creuarà amb Jesús, l’assassí del seu pare, i el seu fràgil dia a dia trontollarà. Què succeeix quan la venjança apareix com una opció real i palpable?

La directora Laura Mora va estudiar direcció a Austràlia, on també va iniciar la seva carrera, cosa que li va permetre mantenir la distància necessària sobre els conflictes en el seu país natal. I a la seva tornada a Medellín, ha realitzat diverses obres (com la codirecció en la sèrie Escobar, el patrón del mal, 2012), que culmina en aquest el seu primer llarg. Un intens ‘tour de force’ emocional, que mostra les complexitats d’un país en (re)construcció, i amb gran mestratge en la empatia, ens situa davant un mirall de les nostres pròpies contradiccions. Dos extrems que es troben, es creuen, ens posen contra la paret en un emotiu i potent relat que ens porta més enllà del que veiem en pantalla. Una de les pel·lícules del festival.

Premi a la Juventut i del Jurat Signis a San Sebastià.

Estrena a Catalunya

*con la presencia de la directora

 • dimecres 6 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

Severina

Director Felipe Hirsch
País Brasil, Uruguay // Idioma VO Castellà Sub Anglès // Year 2017 // Duration 103'
Cast Javier Drolas, Carla Quevedo, Alejandro Awada

Un melancòlic aspirant a escriptor regenta una exquisida llibreria ‘vintage’ amb rares primeres edicions en una coneguda ciutat sud-americana. Entre la seva rutina de lectures, activitats i escassos clients apareix la bella Ana. Seductora i enigmàtica, deixa un rastre de llibres robats després de cada visita. Després de la sorpresa, el jove cau embruixat pel seu misteriós encant, i en la seva cerca la frontera entre el racional i l’irracional es va diluint a cada trobada.

El brasiler Felipe Hirsch construeix un convencional drama amb estil que és un cant a l’amor romàntic i els llibres que l’alberguen, tant com una celebració de les vetllades regades de vi i converses passatgeres. En una espècie de selecció de talents llatinoamericans (el gran Alfredo Castro hi té un paper clau), Hirsch construeix una narrativa plena de caps per lligar que va diluint la fina línia entre realitat i misteri. Així com el desorientat, però decidit llibreter va caient a les xarxes de l’esquiva Ana, la història va derivant en un persuasiu i intrigant relat de tints ‘noir’.

Enigmàtica i a estones fascinant, SEVERINA és una delicada i sensual aventura, un gaudi per als sentits, solapant realitat i misteri fins a fer-los indistingibles. Un homenatge a les històries explicades, una carta d’amor a la literatura i a la lectura en general.

Festival de Locarno_*Cineasti del Presente

 • dimecres 6 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA

La vida lliure

Director Marc Recha
País Espanya // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 90'
Cast Sergi López, Núria Prims, Miquel Gelabert

S’apropa la fi de la Primera Guerra Mundial i la Tina i en Biel descobreixen un tresor que faran servir com a moneda de canvi per viatjar amb la seva mare a Argel amb l’ajuda de Rom, un home solitari.

* Edat recomanada: a partir de 8 anys

 • dijous 7 // 12:00hANTIGA AUDIÈNCIA

Los perros

Director Marcela Said
País Xile, França // Idioma VO Castellà Sub Anglès // Year 2017 // Duration 94'
Cast Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Sieveking

La Mariana, de 42 anys d’edat i pertanyent a la classe social alta xilena, ocupa els seus dies dirigint una galeria d’art i aprenent a muntar a cavall. El seu instructor d’equitació, Juan, és un exoficial de cavalleria conegut com El Coronel que està sent investigat per abusos de drets humans comesos durant la dictadura xilena. A poc a poc, la Mariana anirà descobrint que aquesta investigació forma part d’un complex entramat que va més enllà del que ella s’imagina.

Marcela Said, amb formació a Xile i La Sorbona de París, ha estudiat diversos aspectes de la història del seu país amb els seus curtmetratges i documentals, guanyant diversos premis. Després del seu primer llargmetratge de ficció, El verano de los peces voladores (Quinzaine des Reálisateurs, Cannes 2013), inèdit a Espanya, a Los Perros, el seu segon llarg, insisteix en les profundes ferides que va deixar la dictadura de Pinochet a la societat xilena i que s’arrosseguen fins al dia d’avui. Amb la mà ferma en la direcció, uns actors en estat de gràcia i una sèrie de cuidades al·legories visuals, Marcela Said constueix un univers que et va atraient i atrapant de la mateixa manera que la Mariana es veu embolicada en una trama desconeguda per a ella.

Estrenada a la Semaine de la Critique, Cannes.

Millor Pel·lícula Horizontes Latinos San Sebastián

Estrena a Catalunya

 • dijous 7 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

Club Europa

Director Franziska M. Hoenisch
País Alemanya // Idioma VO Alemany/Francès/Anglès Sub Castellà // Year 2017 // Duration 82'
Cast Sylvaine Faligant, Richard Fouofié Djimeli, Maryam Zaree

Martha, de França, Yasmin, d’Alemanya i Jamie, dels Estats Units, són companys de pis al popular i multicultural barri de Kreuzberg, a Berlin.

Han crescut amb els valors de la igualtat i la solidaritat, i duen una vida cooperativa al pis mentre es construeixen un futur en l’esfera de la gestió cultural. Amb ells, també hi passarà a viure Sam, que ve del Camerún. Les motivacions que a ell l’han portat fins a Berlin no són la lluentor del món del disseny ni l’art, sinó la seva condició de refugiat. Amb tot, Europa aviat li complicarà les possibilitats de continuar formant part del grup de companys de pis internacional.

Una pel·lícula depurada, senzilla i valenta que carrega contra l’individualisme i la hipocresia de la Unió Europea en relació als seus presumptes valors fundacionals. Club Europa s’esdevé en un qüestionament aspre dels privilegis de Schengen a partir de les experiències d’un grup de joves, producte de les polítiques Erasmus, els vols low-cost i l’Interrail.

 • dimarts 7 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

The Starry Sky Above Me

Director Ilan Klipper
País França // Idioma VO Francès Sub Castellà // Year 2017 // Duration 77'
Cast Laurent Poitrenaux, Camille Chamoux, Marilyne Canto

En Bruno és un escriptor la novel·la del qual, Le Ciel étilé au-dessus de ma tête, va ser tot un èxit en el moment de la seva publicació, l’any 1996. Amb la seva obra debut essent l’únic títol al seu nom, viu en un pis compartit, suportant una extravagant vida bohemia contemporània. Un dia, rep una visita sorpresa dels seus pares, un amic que fa temps que no veu, la seva ex dona, i una nova ‘amiga’. La situació aviat començarà a evolucionar de la manera que menys esperem.

El debutant Ilan Klipper (guanyador al Clermont-Ferrando 2014 amb el seu curt Juke-Box) ens regala una inusual història en la que es barreja allò personal, els sentiments i allò racional, amb una variada galeria d’atractius personatges, sorprenent-nos a cada canvi de pla. Amb gran intuïció, ens introdueix al cap del protagonista, i mai estem segurs del que és fantasia, projecció, o del que és real, convertint l’experiència en una intriga major.

Un film que es pregunta sobre la imatge que projectem, com de bé ens coneixen els nostres éssers estimats, i allò que la seva percepció provoca en ells (i en nosaltres). Sorprenentment divertida, anàrquica, dinàmica i torbadora, Klipper ens proposa una muntanya russa emocional per moments desconcertant sobre com els nostres éssers propers ens jutgen malament amb la millor intenció. Tota una experiència: al sortir de la sala, m’expliques com t’has quedat.

Estrena a Espanya

 • dimarts 7 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA

RARA

Director Pepa San Martín
País Chile, Argentina // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 88'
Cast Julia Lübbert, Emilia Ossandón, Mariana Loyola

Rara ens acompanya a través dels dies en què Sara es fa gran i conscient de la intolerància del seu entorn. Veiem la protagonista, adolescent, en la seva vida quotidiana, amb la seva mare (la Paula), la parella d’aquesta (la Lia) i la seva germanastra (la Catalina). La pel·lícula ens mostra amb subtilesa la pressió que pateix una família feliç que no viu subjecta a la norma. Sense artificis ni moralisme, Rara aconsegueix una aproximació realment emotiva a supervivents de l’homofòbia.

 

 • divendres 8 // 12hANTIGA AUDIÈNCIA

Les garçons sauvages (The Wild Boys)

Director Bertrand Mandico
País França // Idioma VO Francès Sub Castellà // Year 2017 // Duration 110'
Cast Pauline Lorillard, Vimala Pons, Diane Rouxel

Les Garçons Sauvages porta l’espectador a acompanyar les aventures d’un grup de cinc adolescents que, després de cometre un crim terrible, són condemnats al treball penós en un veler. Sotmesos a l’autoritat marcial d’un Capità, els joves començaran un viatge de descoberta sexual i identitària, barallant-se amb les pulsions interiors en illes de vegetació salvatge i tenint encontres amb personatges fascinants. Un film bell i agosarat, radical i polèmic, en què els cinc protagonistes principals són encarnats per cinc actrius atrapades en la brutalitat de la tradició de la representació de la masculinitat i els seus brutals desitjos. El primer llargmetratge de Bertrand Mandico aprofundeix en l’estil sorprenent del realitzador, entre la radicalitat luxuriosa de Pasolini i la brillantor superficial d’un videoclip musical, i fent gala d’una combinació heterogènia de recursos estètics.

 • divendres 8 // 16hANTIGA AUDIÈNCIA

Manifesto

Director Julian Rosefeldt
País Alemanya, Australia // Idioma VO Sub Castellà // Year 2016 // Duration 94'
Cast Cate Blanchett

Tota una galeria de personatges presenta amb inusitada força diverses idees referents a la creació i la cultura, exposant en la seva plenitud la bellesa literària i la ràbia juvenil dels manifestos artístics, qüestionant el rol de l’artista a la societat d’avui.

Julian Rosefeldt és un cineasta i artista plàstic alemany, conegut per les seves elaborades videoinstal·lacions i l’obra del qual es pot veure a diversos museus del món. En el seu primer llarg, rendeix homenatge als manifestos artístics dels segles XX i XXI, amb referències que van del Dadaisme o el Futurisme a Dogma95, passant pel Pop Art i Fluxus, cineastes com Jim Jarmush o artistes com André Breton o Malevich. Tots aquests papers són interpretats per una inconmensurable Cate Blanchett, en un tour de force interpretatiu, només a l’alçada dels textos que representa. La seva presència revela tant el poder performatiu com la significació política d’aquestes apassionades declaracions, que emergeix com una viva crida a l’acció. Una pel·lícula enigmàtica, poderosa, estètica i plena de força, en què Cate Blanchett es posiciona com una artista total en un exercici creatiu que serà recordat.

World Premiere a Sundance

Estrena a Espanya

 • divendres 8 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

Muchos hijos, un mono y un castillo

Director Gustavo Salmerón
País España // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 88'
Cast Julia Salmerón, Antonio García Cabanes, Gustavo Salmerón

Aquests són exactament els desitjos amb els que la Julita somiava des que era petita, i els tres s’han fet realitat, transitant una vida intensa i plena d’anècdotes estrafalàries. La cerca d’un objectiu de la seva complexa i inabarcable col·lecció de records vitals, ens porta a través d’una àgil i graciosa galeria de personatges que ens sorprenen en cada diàleg, en cada espai, en cada mirada.

Gustavo Salmerón és un conegut actor de teatre i cinema (paper principal en la mítica Fotos, d’Elio Quiroga), i guanyador d’un Goya amb el seu curt Desaliñada (2001), se centra en les fascinants i entranyables històries de la seva mare per construïr un documental que constitueix el seu primer llargmetratge, un relat familiar enregistrat al llarg de 14 anys que s’erigeix en una comèdia, a la vegada que un retrat molt personal d’una Espanya burgesa i despreocupada que també ha rebut l’impacte de la crisi.

Més enllà del carisma de Julita, la pel·lícula mostra un emotiu treball d’autor, aconseguint plasmar una situació íntima i personal, transmetent al públic les mateixes sensacions que experimenta la família, amb afecte i emotivitat, i sense obvial la gràcia natural d’un personatge que emplena la pantalla. Una de les sorpreses de la temporada.

Premi al Millor Documental en el Festival de Karlovy Vary (2017).

Estrena a Catalunya

*amb la presència del director

 • divendres 8 // 20hANTIGA AUDIÈNCIA

Le Semeur (La mujer que sabia leer)

Director Marine Francen
País França // Idioma VO Francès Sub Castellà // Year 2017 // Duration 98'
Cast Pauline Burlet, Géraldine Pailhas, Alban Lenoir

La Violette està en edat de casar-se quan, l’any 1852, el seu poble és brutalment privat de tots els homes després de la repressió dels republicans, sota les ordres de Lluís Napoleó Bonaparte. Les dones passen mesos en aïllament total. Desesperades per veure els seus homes de nou, fan un jurament: si un home ve, serà per a totes.

Després de cursar estudis de literatura i història, Marine Francen va treballar com a ajudant de direcció per a autors com Olivier Assayas o Michael Haneke. La qual cosa l’ha ajudat, després de quatre curtmetratges, a modular el seu cinema amb mà ferma i sensibilitat alhora, en un debut que atrapa amb la seva sinceritat i subtilesa.

Des de les ‘cites visuals’ a Jean François Millet fins a l’actuació continguda de les actrius, Le Semeur és una exquisida recreació històrica que, amb la seva fina ironia, farà que se’t dibuixi un somriure a la cara en més d’una ocasió. Sens dubte, un dels debuts de la temporada.

Guanyadora del Premi Nuev@s Realizador@s al Festival de San Sebastián

 • divendres 8 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA
 • dissabte 9 // 12hTEATRET DEL SERRALLO

The Lure

Director Agnieszka Smoczynska
País Polònia // Idioma VO Polac Sub Castellà // Year 2015 // Duration 92'
Cast Marta Mazurek, Michalina Olszanska, Kinga Preis

 

Una nit, una família de músics troba dues germanes perdudes, Silver i Golden. Per integrar-se al seu entorn són ‘adoptades’ per un cabaret, on la seva presència de seguida interessarà als clients. Mentre la Silver s’enamora d’un baixista, la Golden té altres formes de culminar els seus ‘desitjos’. A poc a poc, s’anirà veient que les dues germanes tenen objectius ben diferents.

Imaginatiu i sorprenent, aquest musical de terror procedent de Polònia és una de les troballes de gènere dels últims anys. Amb la seva ambientació en els vuitanta, l’aroma a glamour soviet i els seus números musicals, aconsegueix barrejar l’humor, l’absurd i la sang en un còctel d’un gust bastant especial.

Amb aquesta història irreverent, Agnieszka Smoczynska construeix una faula cinematogràfica atemporal, tot un “instant cult classic”, ideal per a una sessió golfa.

Special Jury Award Sundance
Young Jury Award Sofia IFF
Millor Pel·lícula en Neuchatel IFF // Fantasia // Fantasporto

 

 

 • divendres 8 // 24hANTIGA AUDIÈNCIA

Histeria de España

Documental // Director Kikol Grau
País Espanya // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 77'

Espanya, aquest estat, aquest país, aquesta unitat de destinació en l’universal, aquesta que una de les seves meitats ha de gelar-te el cor, realitat geogràfica i gairebé fenomen sociològic, que ha estat construït (i sovint deconstruït) amb tal multiplicitat de punts de vista i forces dispars que sembli que més que Historia té Histèria.

Kikol Grau, antic conegut del nostre RISC (“Les més macabres de les vides”), en la seva veta més punk recupera, de la mà de 23 agitadors audiovisuals, el gènere patri més identitari, l’esperpent, per donar forma a aquesta “Histèria d’Espanya” que és tot un atribulat mirall deformant. Kikol coordina un flamant equip de “guerrillers” entre els quals es compten Manuel Bartual, Andrés Duque, Raúl Minchinela, Borja Crespo, Maider Fernández o María Cañas, que invoquen a personatges com el Fary o Rita Barberá, i parlen de futbol, safaris o independentisme.

Un repàs per la història recent de la pell de toro, un cadàver exquisit amb regust patrio, un “Black Mirror” cañí que no deixarà ningú indiferent.

Estrena a Catalunya

 • dissabte 9 // 18.15hANTIGA AUDIÈNCIA

Chavela

Documental // Director Catherine Gund i Daresha Kyi
País USA // Idioma VOSE // Year 2016 // Duration 90'
Cast Chavela Vargas, Pedro Almodóvar, Elena Benarroch

La carismàtica figura de Chavela Vargas i les seves apassionades composicions són el centre d’aquest documental imperdible per als amants de la cantant i de les bones històries. El material inèdit d’una entrevista estructura aquest viatge líric per la vida i l’obra de la memorable cantant mexicana, i s’acompanya amb el relat de persones que la van conèixer. Catherine Gund i Daresha Kyi dibuixen la contradictòria i valenta imatge de Chavela, i el llegat que ha deixat en artistes tan diversos com Liliana Felipe, “la Martirio”, Miguel Bosé o Pedro Almodóvar. 

 

 • diumenge 10 // 12hANTIGA AUDIÈNCIA

El malvado zorro feroz (Le Grand Méchant Renard et autres contes)

Director Patrick Imbert i Benjamin Renner
País Francia // Idioma VOSE // Year 2017 // Duration 79'

A les tres faules de la nova animació dels autors d’Ernst i Celestine, hi trobarem protagonistes tan divertits com una guineu mare de pollets, un conill que actua com una cigonya o un ànec que vol ser el Pare Noel.

* Edat recomanada: a partir de 6 anys

 • diumenge 10 // 16hANTIGA AUDIÈNCIA

Lucky

Director John Carry Lynch
País Estats Units // Idioma VO Hebreu Sub Castellà // Year 2017 // Duration 88'
Cast Harry Dean Stanton, Ed Begley Jr., Beth Grant, James Darren

Lucky és un senyor de 90 anys, ateu i feroçment independent que ha sobreviscut (i enterrat) a tots els seus coetanis i veïns que convivien amb ell en un poble del desert, totalment fora de totes les rutes. Ara que es troba davant l’abisme de la mort, iniciant un viatge d’autoexploració, recorrent el camí cap a una, aparentment, inassolible imaginació.

Harry Dean Staton és d’aquells carismàtics ‘character actors’ que milloren qualsevol pel·lícula amb les seves aparicions en papers secundaris. El crític Roger Ebert va dir una vegada que cap pel·lícula en què ell aparegués estava completament desprovista de mèrit. Ha anat disseminant el seu talent en superbes aparicions en més de cent títols, entre els quals destaquen Alien, La milla verda, Repo Man o el seu mític paper a París, Texas. “L’actuació d’una vida” o “tot el que Harry Dean Staton ha fet l’ha portat fins a aquest moment de glòria” són algunes de les frases que li han dedicat els periodistes més reputats, i és cert que ens regala una colpida actuació en la seva pel·lícula pòstuma.

En aquest paper protagonista, Lucky el porta a passejar pels paisatges de l’Amèrica profunda en mig del desert, mentre troba una peculiar galeria de personatges, com el mateix David Lynch. Tot un testament fílmic, savi, melancòlic, divertit i ple de vida, Lucky és el clar exemple del que es consideraria un “must see”.

Estrena a Catalunya

 • dissabte 9 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA