Seccions

Inauguració (Tras el cristal)

Drama / Horror // Director Agustí Villaronga
País [:ca] Espanya [:es] España // Year 1987 // Duration 110min.
  • dimarts 5 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA

Opera prima

Opera Prima és la secció estrella del festival. Recull els millors debuts cinematogràfics internacionals amb l’objectiu de projectar nous talents i apropar les obres al públic. Els films competeixen per quatre premis: Millor Òpera Prima REC  (amb un jurat Internacional), el del Jurat Jove, el de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).

My First Time

El Festival REC, dedicat a descobrir directors i amb un públic eminentment jove, arriba al moment d’anar més enllà, potenciant la nostra possibilitat de creació de nous públics per fer la vista enrere i conèixer els orígens de la nostra cinematografia. És moment de MY FIRST TIME.

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

Aquest any, MY FIRST TIME està dedicat al cineasta Pere Portabella.

Women on fire

Women on fire

Un any més el REC presenta el seu focus especial al CaixaForum. En aquesta selecció, el Festival REC presenta quatre llargmetratges. Òperes primes. Realitzades amb intel·ligència i habilitat. I signades per fantàstiques directores, que resulta que són dones. Si visquéssim en un món equilibrat, aquesta darrera informació ni tan sols no seria rellevant, perquè ningú no es plantejaria que el talent pogués tenir sexe i gènere. Aquest món arribarà, un dia. Però per ara, menys del 20% de les pel·lícules estrenades a Europa els darrers 4 anys són dirigides per dones, segons un estudi recent de Les Arcs Film Festival. Per ara, les revistes cinematogràfiques de prestigi continuen publicant les llistes de ‘les millors pel·lícules de tots els temps’ incloent entre 0 i 5 films dirigits per dones. Per ara, sembla que hauríem d’estar contentes que una o dues directores aconsegueixin arribar a la Competició Oficial de Cannes. Per ara, les produccions de les dones són descrites amb condescendència com a ‘boniques’ o ‘sensibles’, i els caràcters complexos que encarnen com a ‘histèrics’. 

Ens podríem asseure i esperar el lent canvi natural, que arribarà. O treballar activament per restablir els equilibris, oferint les plataformes a l’abast a les directores que creiem que contribuiran a canviar el món del cinema. Des del REC, fa temps que les directores són una aposta ferma de la nostra programació, i ara fa cinc anys oferíem també un cicle especial titulat GIRLS ON FIRE. Un festival dedicat al talent emergent no pot permetre’s obviar els magnífics treballs de tantes dones al cinema. Ara, esperem haver estat capaces de madurar la proposta i, amb WOMEN ON FIRE, estar a l’alçada del que les directores ofereixen al panorama cinematogràfic. 

>CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET DE NOVEMBRE<

Autors de Tarragona

AUTORS DE TARRAGONA – Mostra de curtmetratges fora de concurs

Dilluns 4 | 19h | Antiga Audiència

Un any més, aquesta sessió serveix per donar a conèixer petites perles de realitzadors i realitzadores de casa nostra. Una selecció molt diversa, reflex de les inquietuds d’aquesta nova generació de creadors.

  • The Falling Woman, d’Alberto Pérez-Mora & Marta Arjona (7’)
  • Zerrauts, de Ramón Hernández (13’)
  • X, Raquel Choy (9’)
  • Novembre 2017, Arnau Artigas, Toni Mazuelos, Laia Mestre, Bárbara Ortiz, Hugo Royo, Edu Rull i Eric Villagrassa (8’)
  • Bittersweet Memories, d’Adrià Guxens (6’)

Projeccions engegaR / 48 HORES

Dilluns 4 | 22h | Bar La Cantonada

Seguint amb l’objectiu de donar veu als nous talents, aquest any el festival REC inicia el concurs engegaR / 48 HORES. Aquesta iniciativa pretén donar visibilitat als realitzadors i realitzadores majors de 18 anys de la Província de Tarragona que vulguin participar activament del Festival REC amb una peça audiovisual gravada i editada en un termini màxim de 48 hores. Una secció on es presentaran els curts més trencadors que tindrà com a punt de trobada La Cantonada.

  • dilluns 4 // 19hANTIGA AUDIÈNCIA
  • dilluns 4 // 22hLA CANTONADA

Primer Test

La secció Primer Test del Festival REC ofereix un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals. Distribuïdors, programadors i agents de vendes donen consell als directors i productors per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants.

Primer Test va néixer l’any 2014, i encara ja la 5a edició per al 2018, que tindrà lloc al mes de desembre, durant la celebració del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona.

Primer Test compta amb diverses col·laboracions, com la del Festival L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Catalan Films o Eclair, que ofereixen diversos premis als quals opten les pel·lícules seleccionades.

Alguns dels films que han passat per Primer Test són:

Game Over, d’Alba Sotorra (Première internacional a Karlovy Vary, Premi Gaudí al Millor Documental)

Júlia Ist, d’Elena Martín (Biznaga de Plata a Màlaga)

Con el Viento, de Meritxell Colell (seleccionada a Berlinale Forum)

Trinta Lumes, de Diana Toucedo (seleccionada a Berlinale Panorama)

RECLaNuí

Tarantination

Dijous 7 | 24h | Sala Zero | 8/10€

Tribut a les bandes sonores de l’obra de Quentin Tarantino. I després, DJ SET: ZERO SELECTORS

 

 

 

 

 

 

 

Ladilla Rusa

Dissabte 9 | 24h | Sala Zero | 8/10€

Electropop costumista d’extrarradi. I després, DJ SET: VIKTOR OLLÉ

Jornada Professional: WOMEN ON FIRE. LES DONES EN LA INDÚSTRIA AUDIOVISUAL EUROPEA