Severina

Director Felipe Hirsch
País Brasil, Uruguay // Idioma VO Castellà Sub Anglès // Year 2017 // Duration 103'
Cast Javier Drolas, Carla Quevedo, Alejandro Awada

Un melancòlic aspirant a escriptor regenta una exquisida llibreria ‘vintage’ amb rares primeres edicions en una coneguda ciutat sud-americana. Entre la seva rutina de lectures, activitats i escassos clients apareix la bella Ana. Seductora i enigmàtica, deixa un rastre de llibres robats després de cada visita. Després de la sorpresa, el jove cau embruixat pel seu misteriós encant, i en la seva cerca la frontera entre el racional i l’irracional es va diluint a cada trobada.

El brasiler Felipe Hirsch construeix un convencional drama amb estil que és un cant a l’amor romàntic i els llibres que l’alberguen, tant com una celebració de les vetllades regades de vi i converses passatgeres. En una espècie de selecció de talents llatinoamericans (el gran Alfredo Castro hi té un paper clau), Hirsch construeix una narrativa plena de caps per lligar que va diluint la fina línia entre realitat i misteri. Així com el desorientat, però decidit llibreter va caient a les xarxes de l’esquiva Ana, la història va derivant en un persuasiu i intrigant relat de tints ‘noir’.

Enigmàtica i a estones fascinant, SEVERINA és una delicada i sensual aventura, un gaudi per als sentits, solapant realitat i misteri fins a fer-los indistingibles. Un homenatge a les històries explicades, una carta d’amor a la literatura i a la lectura en general.

Festival de Locarno_*Cineasti del Presente

  • dimecres 6 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA