The Starry Sky Above Me

Director Ilan Klipper
País França // Idioma VO Francès Sub Castellà // Year 2017 // Duration 77'
Cast Laurent Poitrenaux, Camille Chamoux, Marilyne Canto

En Bruno és un escriptor la novel·la del qual, Le Ciel étilé au-dessus de ma tête, va ser tot un èxit en el moment de la seva publicació, l’any 1996. Amb la seva obra debut essent l’únic títol al seu nom, viu en un pis compartit, suportant una extravagant vida bohemia contemporània. Un dia, rep una visita sorpresa dels seus pares, un amic que fa temps que no veu, la seva ex dona, i una nova ‘amiga’. La situació aviat començarà a evolucionar de la manera que menys esperem.

El debutant Ilan Klipper (guanyador al Clermont-Ferrando 2014 amb el seu curt Juke-Box) ens regala una inusual història en la que es barreja allò personal, els sentiments i allò racional, amb una variada galeria d’atractius personatges, sorprenent-nos a cada canvi de pla. Amb gran intuïció, ens introdueix al cap del protagonista, i mai estem segurs del que és fantasia, projecció, o del que és real, convertint l’experiència en una intriga major.

Un film que es pregunta sobre la imatge que projectem, com de bé ens coneixen els nostres éssers estimats, i allò que la seva percepció provoca en ells (i en nosaltres). Sorprenentment divertida, anàrquica, dinàmica i torbadora, Klipper ens proposa una muntanya russa emocional per moments desconcertant sobre com els nostres éssers propers ens jutgen malament amb la millor intenció. Tota una experiència: al sortir de la sala, m’expliques com t’has quedat.

Estrena a Espanya

  • dimarts 7 // 22hANTIGA AUDIÈNCIA